Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Ülestõusmise ime

Pühapäev, 24. Aprill 2011

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Mt 28:1-10

Jeesuse ülestõusmine
1Aga kui hingamispäev oli möödas ja hakkas juba koitma nädala esimese päeva hommikul, tulid Maarja Magdaleena ja teine Maarja hauda vaatama.
2Ja ennäe, sündis suur maavärisemine, sest Issanda ingel, laskudes taevast, tuli ja veeretas kivi kõrvale ja istus selle peale.
3Aga ta nägu oli nagu välk ja ta rõivad valged nagu lumi.
4Aga hirmust tema ees värisesid valvurid ja kukkusid maha nagu surnud.
5Aga ingel pöördus naiste poole ja ütles: "Teie ärge kartke! Ma tean, et te otsite ristilöödud Jeesust.
6Teda ei ole siin, ta on üles äratatud, nõnda nagu ta ütles. Tulge, vaadake paika, kus ta magas!
7Ja minge kiiresti, öelge tema jüngritele, et ta on üles äratatud surnuist! Ja vaata, ta läheb teie eele Galileasse, seal te saate teda näha. Vaata, ma olen seda teile öelnud."
8Ja hauakambri juurest kiiresti kartuse ja suure rõõmuga lahkudes jooksid nad kuulutama seda tema jüngritele.9Ja ennäe, Jeesus ise tuli neile vastu ja ütles: "Olge rõõmsad!" Aga nemad astusid ta juurde, haarasid ta jalgade ümbert kinni ja kummardasid teda.
10Siis Jeesus ütles neile: "Ärge kartke! Minge ning teatage mu vendadele, et nad läheksid Galileasse, ja seal saavad nad mind näha."

Kristus on üles tõusnud!

Üks kõrgest soost hindu oli ravil kristlikus leeprahaiglas. Talle meeldis korrata, et kui ta ka surmast peaks tagasi toodama, ei saa temast kunagi kristlast. Ühel õhtul juhtus ta lugema üht vaimulikku traktaati, mis teda kõnetas. Jumala puudutuse läbi võttis ta vastu Jeesuse, ta sai ristitud ja ta muutis oma nime Laatsaruseks – ka tema oli surmast tagasi ellu toodud.


Ülestõusmine pöörab inimeste elud ja arusaamad pea peale. Eile lugesime sellest, kuidas Jeesuse järgijad olid kurvad ja lootusetud. Täna on kõik muutunud! Naised, kuigi hirmunud, tõttavad teatama rõõmusõnumit. Jeesus tuleb ise neile vastu (s 9). Ta tervitab neid tuttaval viisil, julgustab (s 10) ja läkitab sõnumiga teele. Sel hetkel muutub jüngrite maailm täielikult. Jeesus on üles tõusnud! Elu pole enam endine, ei siis ega ka praegu!

Ülestõusnud Issandat alandlikult teenides muudame seda maailma.