Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Näha või uskuda

Teisipäev, 1. Aprill 2014

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jh 14:8-14

Jeesus julgustab jüngreid
8Filippus aga ütles talle: "Issand, näita meile Isa, ja me jääme rahule!"
9Jeesus ütles talle: "Nii kaua aega olen ma teie juures, ja sa ei ole mind veel ära tundnud, Filippus? Kes on näinud mind, see on näinud Isa. Kuidas sa siis ütled: Näita meile Isa!?
10Kas sa ei usu, et mina olen Isas ja Isa on minus? Neid sõnu, mida ma teile ütlen, ei räägi ma iseenesest, vaid Isa, kes asub minus, teeb oma tegusid.
11Uskuge mind, et mina olen Isas ja Isa on minus. Kui te ei usu muu pärast, siis uskuge mu tegude tõttu.
12Tõesti, tõesti, ma ütlen teile, kes usub minusse, see teeb neidsamu tegusid, mida mina teen, ja ta teeb nendest hoopis suuremaid, sest mina lähen Isa juurde
13ja mida te iganes palute minu nimel, seda ma teen, et Isa saaks kirgastatud Pojas.
14Kui te midagi minult palute minu nimel, siis ma teen seda.

Jeesus väidab tänases tekstis, et jüngrid on näinud Isa.

See on otsese mõtlemisega inimesele niivõrd selgelt vale väide, et hoolimata aukartusest oma õpetaja ees, julgeb Filippus vastu vaielda. Ta ju teab, mida ta on näinud ja mida mitte. “Näita meile…” on tüüpiline inimlik lahendus. Oma silm on ikkagi kuningas!Ent Jeesus läheneb asjale teisiti. “Uskuge!” on Tema vastus. Jeesus on ilmutus Jumalast siin maailmas, Ta on Jumal ise.Ta teeb kõike seda, mida näeb Isa tegevat, nad tegutsevad täielikus harmoonias. Vaadeldes Jeesust, võib mõista Isa iseloomu.Kes tunneb Kristuses ära Jumala Poja, usub Temasse ja võtab vastu Tema sõnad (õpetuse), hakkab selle järgi tegutsema.See ongi see, et teeme samu tegusid kui Jeesus. Nii sünnibki Jumala perekonda veel üks laps, kes on pärinud oma Isa näo.Võime tegutseda Jumala tahtega kooskõlas ja tunda sellest väga suurt rõõmu. Jõu selleks annab Jumal ise – Ta on lubanud jääda meiega maailma ajastu lõpuni.Imed – ka need võivad tulla iga uskliku ellu, palvevastused aga tulevad tingimata. Jumal ei saa küll meile anda kõike, mida soovime, kuid ka eitav vastus võib olla vastus. Vahel tuleb leppida ka kaua kestva vaikusega, ent mitte kunagi ei tähenda see, et Jumal oleks meid hüljanud – Ta juhib meid endiselt ja vastab õigel ajal. 

Jumal on läkitanud teie südamesse oma Poja Vaimu (Gl 4:6).

Selle kommentaari autor: APÜ