Sinu sõna on mu jalale lambiks ja valguseks mu teerajal.
Psalm 119:105

Avatud Piibli Ühing

Scripture Union Estonia

Kuidas lugeda Piiblit

Minu Isa maja

Esmaspäev, 31. Märts 2014

Loe läbi alltoodud kirjakoht: Jh 14:1-7

Jeesus julgustab jüngreid
1Teie süda ärgu ehmugu! Uskuge Jumalasse ja uskuge minusse!
2Minu Isa majas on palju eluasemeid. Kui see nõnda ei oleks, kas ma siis oleksin teile öelnud, et ma lähen teile aset valmistama?
3Ja kui ma olen läinud ja teile aseme valmistanud, tulen ma jälle tagasi ja võtan teid kaasa enese juurde, et teiegi oleksite seal, kus olen mina.
4Ja kuhu ma lähen, sinna te teate teed."
5Toomas ütles talle: "Issand, me ei tea, kuhu sa lähed, kuidas me siis võime teada teed?"
6Jeesus ütles talle: "Mina olen tee ja tõde ja elu. Ükski ei saa minna Isa juurde muidu kui minu kaudu.
7Kui te oleksite tundnud mind, siis te tunneksite ka mu Isa. Nüüd te tunnete teda ja olete teda näinud."

Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev! Palve, mis muudab muretsemise usaldavaks sõltuvuseks.

Johannese järgi on hea uudis see, et kõik, kes usuvad Jeesusesse, saavad lapsed elava Jumala lasteks. Evangeeliumi lõpus, kui Jeesus, kes on surnud, tuleb tagasi kui ülestõusnud Issand ja kinnitab Maarja Magdaleenale, et tema Isa on nüüd meie kõikide Isa ja et usklikud on nüüd tema vennad ja õed.

See on see, mida tõotatakse jüngritele 14. peatükis. Jüngrid on segaduses, mis on arusaadav, sest kui Jeesus läheb ära, peavad nemad ju kuidagi edasi minema. Nad ei ole mures, kuidas nad saavad taevasse, vaid kuidas nad elavad maa peal ilma Jeesuseta. Jeesus kinnitab neile, et tänu sellele, mida ta kavatseb teha, saavad nad nautida samasugust suhet Jumalaga siin maa peal, nagu temal oli maa peal olles. (Et rohkem sellest suhtest teada saada, loe 5:19,20). Selle tulemusena saavad nad teha seda, mida Jeesus on teinud ja jätkata tema tööd. Eelkõige saavad nad kindlustundega palvetada ja nad leiavad, et Jeesus elab jätkuvalt ja töötab läbi palvete (s 13).

Mõned teadlased näevad "minu Isa maja" (s 2) kui metafoor suhtest Jumalaga, mida Jeesus nautis siin maa peal ("Mina olen Isas ja ... Isa on minus", s 10), ja mida nüüd tõotatakse jüngritele ("Ma olen oma Isas ja teie olete minus", s 20), kuigi enamik võtab seda kui pilti taevast, Jumala eluasemest. Hea uudis on see, et Isa majas on palju tube - piisavalt ruumi meile kõigile! - Ja sellise suhte juurde on Jeesus ainus tee (s 6).

On vastutus, aga ka privileegid olla Jumala laps. Seal on piisavalt ruumi, tööd ja tugevust kõigile, kes seda vajavad. Räägi oma Isaga sellest.

Selle kommentaari autor: Alastair Campbell